Vidste du…

…at dine sanser ofte for sent opdager, at der er brug for at åbne et vindue eller skærme for solen?

Det er ikke svært vurdere, men når du begynder at overveje, om du skal åbne vinduet eller skærme for solen, så er det allerede for sent.

Brugerstyring af indeklimaet er en svær størrelse. Det giver tilfredshed, men det giver nødvendigvis ikke et godt indeklima. Det er derfor nødvendigt at strukturere sin adfærd, så indeklimaet netop bliver godt.

Lars Gunnarsen, professor i Statens Byggeforskningsinstitut, SBi, siger blandt andet, at ”[v]ores sanser er ikke særligt gode til at advare os om, at vi skal åbne vinduet. Folk mærker ikke, at luften lige så stille bliver dårlig. Det er først, når der kommer én ind udefra, der kan lugte hørmen, at man opdager det.”

Kan du genkende det? Hvis dit ventilationssystem har følere, som reagerer på luftens indhold af CO2, er det muligt at automatisk regulere udskiftningen af luft i rummet. Det er win-win.

Læs hele artiklen på linket.

Det er spændende læsning.